Imate celulit? Probali ste različite anticelulitne kreme? Nekoliko ste puta mijenjali prehranu? I dalje imate celulit?

Vrijeme je da se odlučite za nešto drugačije i novo, a učinkovito.

Zašto imamo celulit?

Većina žena, a čak i manjina muškaraca ima naslage celulita na bedrima, trbuhu, nadlakticama i stražnjici. I niste uvijek sami krivi za to. Istina je da se celulitne naslage stvaraju zbog hormonalnih promjena i nepravilne ishrane no također se i nasljeđuje, najčešće po ženskoj liniji. Ako u obitelji imate generacijama problema sa celulitom nije toliko važno koliko tekućine dnevno unosite u organizam i koliko kilometara propješačite, protiv genetike se ne može tako lako.

Dosadašnja iskustva

Zasigurno ste probali različite anticelulitne kreme još različitijih proizvođača i primijetili da učinak nimalo ne liči na onaj sa slike ili ekrana. Jedino što vam još ostaje jeste da probate neki od anticelulitnih tretmana koji se sve češće nude u masažnim i kozmetičkim salonima. Uz klasičnu ručnu anticelulitnu masažu i ručnu limfnu drenažu u Hrvatskoj je posljednjih godina sve popularniji tretman drvenim valjcima, a zove se maderoterapija.

 

Što, kako, zašto?

Maderoterapija, što bismo slobodno mogli prevesti kao liječenje drvom nastala je devedesetih godina 20. stoljeća u Kolumbiji i prvobitno nije bila zamišljena kao anticelulitni tretman već kao sredstvo za izgradnju figure – body sculpting. Primjećeno je da ženama srednjih godina u Kolumbiji i drugim dijelovima Južne Amerike zbog specifičnih klimatskih uvjeta kao i zbog prosječne visine i težine za to područje sa starenjem se smanjuje tonus kože te se ova metoda počela koristiti kao antiaging terapija. Tijekom godina maderoterapeuti su otkrili i dodatne učinke, a to je smanjenje celulitnih naslaga zbog ubrzavanja limfnih tokova i cirkulacije, izbacivanja toksina iz organizma i zatezanja kože.

Maderoterapija kod nas

U Hrvatskoj i ostatku regije tehniku maderoterapije i njene učinke javnosti je približila Snežana Rulić, poznatija kao Sneki, ubica celulita. Tražeći nove tehnike za uljepšavanje ženskog tijela i uklanjanje celulita Snežana Rulić je nakon istraživanja počela surađivati s jednim španjolskim maderoterapeutom. Nakon svih konzultacija skicirala je nacrte za drvene instrumente i nakon izrade počela raditi prve tretmane i terapije koji su se pokazali više nego učinkoviti. Nakon vrlo kratkog vremena maderoterapija je postala tražena među klijentelom, a Sneki uz redoviti rad u svome salonu već osam punih godina konstantno održava edukacije po Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoji Austriji.

Kako se radi?

Tretman se provodi primjenom valjanja i gnječenja područja zahvaćenih celulitom pomoću nekoliko izrezbarenih i nazubljenih drvenih valjaka tzv. oklagija različitih veličina i tekstura površine. Od terapeuta do terapeuta i od salona do salona može se koristiti između pet i dvadeset različitih vrsta valjaka sa različitim nazubljenjima i bez njih. Iako na prvi pogled i susret s maderoterapijom ovo može izgledati preinvazivno i bolno ne morate se bojati. Stručnjaci kažu, a i više je puta provjereno da je madero tretman manje neugodan i manje bolan, a znatno učinkovitiji od uobičajene anticelulitne masaže.

Tretman se izvodi tako da se željeni dio tijela (najčešće bedra, trbuh, stražnjica i nadlaktice) namažu anticelulitnim uljem te se lagano zagriju. Nakon toga se mišići, celulit i druge naslage tog dijela tijela tretiraju serijama valjanja različitim drvenim valjcima čime se postiže ubrzavanje limfotoka i krvotoka te potiče izlučivanje toksina iz organizma. Primjenom eksterne sile na dubinske naslage celulita i masnoća pritiskom se ubrzava stanični rad što posljedično prazni i razgrađuje masne i celulitične stanice te toksine usmjerava u željenom smjeru – prema van. Zato se tretman uvijek izvodi prema smjeru limfotoka i krvotoka kako bi se sve neželjene materije prirodnim putem izlučile iz organizma.

Učinak

Kod osoba s bržim metabolizmom napredak je vidljiv već nakon nekoliko tretmana dok se kod osoba sa sporijim metabolizmom i tvrdokornijim celulitom nekad treba napraviti i po nekoliko serija od deset tretmana. Bez obzira u koju od gore spomenutih grupa spadate poželjno je da se tretmani rade što češće i da se za vrijeme trajanja terapije dnevno u organizam unosi između dvije i tri litre tekućine. Idealna učestalost tretmana bi bila svakodnevno, a poželjna svakog drugog ili trećeg dana. Prema kolegici Rulić maderoterapijom je moguće i potpuno ukloniti naslage celulita no to zahtijeva konstantnu terapiju od najmanje šest mjeseci, kasnije redovno održavanje s barem pet tretmana mjesečno te prilagođavanje načina prehrane izbacivanjem određenih prehrambenih proizvoda poput gaziranih pića i grickalica iz svakodnevne prehrane.

Maderoterapija

Iako su primarni ciljevi maderoterapijskih tretmana ili zdravstveni (smanjivanje celulita) ili kozmetički (oblikovanje i zatezanje tijela) maderoterapija pomaže i kod smanjivanja boli u leđima i kod opće detoksikacije organizma. Također, kao i druge masažne tehnike, maderoterapija je odličan izbor za oslobađanje od svakodnevne napetosti i stresa. Izvodimo je koristeći potpuno prirodne materijale (drveni valjci i prirodna ulja) te nema nikakvih nuspojava, alergijskih reakcija i sličnih neželjenih efekata.

Prednosti Maderoterapije

  • stopostotno prirodno i neinvazivno,
  • relaksira mišićno tkivo,
  • istovremeno drenira limfne tokove,
  • eliminira toksične tvari iz organizma,
  • ubrzava metabolizam,
  • uništava celulitne naslage, istapa masnoću i zateže i tonira kožu.

Kontraindikacije

  • Ne preporučuje se osobama koje pate od tromba i proširenih vena,
  • trudnicama u poodmakloj trudnoći,
  • dojiljama.

Što nudimo?

U našem salonu preporučujemo dvije vrste anticelulitnog programa ovisno o raširenosti i tvrdokornosti celulita koji želite ukloniti.

Prvi anticelulitni program je isključivo maderoterapija i to deset tretmana po 30 ili 60 minuta. Razlika u trajanju tretmana ovisi o tome imate li celulit na svim „strateškim“ mjestima ili samo na određenim dijelovima tijela. Kroz tretmane od 30 minuta pokrivaju se dvije od četiri glavne zone (bedra, stražnjica, trbuh, nadlaktice) dok se u tretmanu od 60 minuta pokrivaju sve četiri. Kao što smo već napisali, idealno je dolaziti svakodnevno no može se rastegnuti i na svaki drugi ili svaki treći dan no ne dulje od toga. Tijekom trajanja programa treba piti najmanje dvije litre tekućine dnevno kako bi se pospješilo izlučivanje toksina iz organizma.

Drugi anticelulitni program koji nudimo je kombinacija od osam tretmana maderoterapije (30 ili 60 min) te četiri tretmana ručne limfne drenaže (30 ili 60 min). Ovaj se program izvodi kroz četiri tjedna. Svakoga tjedna rade se dva tretmana maderoterapije te jedan tretman ručne limfne drenaže. Za vrijeme ovog programa također je bitno da pijete što više tekućine te da budete redoviti na tretmanima.

 

Što možete očekivati?

Ovisno o raznim faktorima (dob, brzina metabolizma i tjelesna težina) rezultati će se razlikovati od osobe do osobe. Učinak maderoterapije vidi se odmah na početku programa. Sredinom trajanja programa naoko se čini da nema pomaka no to je samo trenutačna faza. Sredinom trajanja programa dublje naslage celulita idu prema van i zato se čini da se ništa nije napravilo. Do kraja programa stanje se naglo poboljšava i nećete vjerovati koliko učinkovite mogu biti maderoterapija i ručna limfna drenaža, kombinirane ili ne.

Također ovisno od osobe do osobe, tretmani se mogu činiti bolnima no eventualno će neugodno biti samo dva do tri prva tretmana, kasnije nećete ni primijećivati što vam se događa i izgledno je da ćete tijekom tretmana i zadrijemati.