Kada se radi o celulitu i anticelulitnim masažama, većini na pamet pada samo estetska komponenta i kompromisi oko kojih možemo sagraditi neki vid postupaka koji smanjuju obim i karakter celulita, no u stvarnosti, anticelulitnim masažama zaliječuje se i oporavlja organizam od degeneracija vezivnoga tkiva (i da) istina je da i muškarci i žene imaju celulit i pate od istih simptoma, no zbog različite građe vezivnog tkiva, u nježnijeg spola te grudice su vidljivije i osjetno grublje.

Također, celulit je predznak jedne mnogo ozbiljnije situacije, a to je problem s krvožilnim sustavom, koji pomalo tijekom godina degenerira, a suvremeni način stresnog života, otrovanja organizma raznim “užicima” kao što su cigarete, preslatka, premasna i presoljena hrana te alkoholna pića i gazirani sokovi samo sve više ubrzava nastajanje celulita, koji je opomena da se nešto loše događa sa imunitetom i da bi valjalo umanjiti stresove u životu.

Dakle, umjesto da se na anticelulitne masaže koje će se obaviti u nekom razumnom roku, više puta tjedno, dolazi samo zbog estetskih razloga, bolje je na takve masaže dolaziti iz praktičnih i  zdravstvenih razloga, jer posebna eterična ulja i anticelulitni postupci i kretnje rukama, koje stišću i glade, potiču prokrvljenost potkožnoga tkiva, bolju cirkulaciju i kako smo već napisali, zaliječenje vezivnog tkiva koje degenerira zbog uvjeta u kojem živimo.

Kao i sve masaže, tako i anticelulitne poboljšavaju opći tonus kože, mišića i vezivnog tkiva, poboljšavaju cirkulaciju, i u konačnici, podižu imunitet kao i opće psihoemocionalno stanje.

Anticelulitne masaže obavljamo u uvjetima u kojima obavljamo i ostale masaže i postupke, no pažnja je usmjerena na kožu i potkožno tkivo nogu, bedara, stražnjice i ponekad leđa i trbuha, a celulitične promjene često se mogu naći i na nadlakticama i podlakticama.

Snažnijim trljanjem i gnječenjem, s posebnim aromatičnim uljima otopljenim u baznom ulju, pokušavamo, kao što smo već napomenuli, prokrvljenost i elasticitet kože i potkožnih tkiva dovesti u neko “normalno” stanje, a izrazito je poželjno izazvati hiperemiju (snažno grijuće, žareće crvenilo kože) nabrojanih dijelova kože i tkiva, jer se tada kapilarni sistem posvema otvara i lakše u potkožje dopiru eterična ulja, ne bi li obavila svoj posao.

Postoje razne kombinacije eteričnih ulja, no načelno dijelimo ih u “lipo” te “hydro” djelovanja.

Lipo djelovanje ulja uz masažu radi na otklanjanju viška masnoća iz celulitnih “džepića” (to je taj izgled grube, tvrde “narančine kore” potkožnog tkiva.)

Hydro pak, djeluje na otklanjanje suvišnih tekućina, otrova i otpadnih materijala koji nastaju radom organizma, a nisu se pravovremeno iscrpili iz tijela, pa se zadržavaju.

Blagotvornost anticelulitnih masaža postiže se već nakon petog ili šestog tretmana, te nakon toga postaje lakše “uništavati” celulit te spriječavati nastanak celulitisa. Najčešća greška koju većina klijenata radi je da se u toj fazi povuku sa tretmana jer tek sada počinje pravi i izgledni posao na uklanjanju ili smanjivanju naslaga celulita, kao i laganom mršavljenju (to ovisi o uljima koja se koriste).

Anticelulitne tretmane u biti ne treba ni u kom slučaju izbjegavati, no postoje uvjerenja da “čvrsti tretman” koji izaziva hematome na koži bolje “radi” na uklanjanju celulita, što je totalna zabluda. Prejakim gnječenjima samo izazivamo pucanje kapilara a često i prejako trljanje i gnječenje mišićne mase može izazvati nekroze (odumiranja) tkiva mišića, a kod anticelulitne masaže najmanje nam je bitno da masiramo mišiće. Ravnomjernim doziranjem pritisaka u kombinaciji s radnim uljima također dovodi do efekta “smanjivanja” celulita, što se na duže staze bolje vidi, a pri tome nije došlo do oštećivanja kože i mišića.

Cijene

USLUGAPOJEDINAČNA CIJENAPAKET 4
Anticelulitna terapija do 30 min20,00 €72,00 €