Aromaterapija podrazumijeva kontrolirano odnosno pravilno doziranje i korištenje esencijalnih ulja, biljnih ulja i svih biljnih pripravaka sa ciljem prevencije, poboljšanja i održavanja psihofizičkog zdravlja.

Biljke su kroz povijest imale važnu ulogu u liječenju ljudi i oplemenjivanju životnog prostora kao i okoliša. Bez biljaka koje nam daju kisik život na zemlji je nemoguć, stoga su još stare civilizacije poput Grčke, Egipatske i Rimske koristili ljekovito bilje, mirisne kupke i masaže biljnim i mirisnim uljima čiju su važnost isticali Hipokrat i drugi autori, liječnici i filozofi do današnjeg vremena.

Nastanak aromaterapije po nekim autorima povezuje se sa destiliranjem prvog esencijalnog odnosno eteričnog ulja u desetom stoljeću koje je ustanovio Arapski filozof i liječnik Avicena, dok je sam termin aromaterapija nastao prvom polovicom dvadesetog stoljeća u Francuskoj.

Kemičar Gate Fose uronivši kemikalijama opečene ruke u ulje lavande primjetio je da su opekline brzo zarasle. Nastavio se baviti istraživanjem te je napisao knjigu Aromaterapija 1931. godine.

U Hrvatskoj se najčešće koristi engleski model aromaterapije koji podrazumijeva dermalnu primjenu i inhalacije što znači udisanje eteričnih ulja na hladno i sa zagrijavanjem, kupke, komprese (hladne i tople obloge), lokalno utrljavanje (tretiranje određenog dijela tijela) te aromamasaže kao najefikasnijeg načina održavanja zdravlja.

Sve gore navedene metode i druge koje nismo spomenuli poželjno je obavljati uz znanje o aromaterapiji i aromatretmanima koji se rade prema organskim sustavima.

Aromamasaža, pravilnim doziranjem određenih esencijalnih i biljnih ulja, potiče cirkulaciju, regulira tlak, regulira probavu, stimulira limfu, potiče detoksikaciju, reducira bolove, Glavobolje, stres, poboljšava raspoloženje i daje osjećaj duboke opuštenosti.

Masaža aromaterapija

Esencijalna i biljna ulja te aromatretmani prema organskim sustavima

Esencijalna ulja dobijena su iz svakog pojedinog dijela biljke ili cijele biljke, ovisi o svrsi, ljekovitosti i terapiskom djelovanju iste. Ova ulja moraju biti prirodna, bez sintetskih dodataka, nepodvrgnuta deterpenizaciji, znači bez izdvajanja pojedinih sastavnica, koje imaju terapiski učinak i djeluju sinergiski na organizam. raspoređujući se preko kože do svih organa dotičući paralelno tijelo, mental, duh i emocije.

Svaka biljka odnosno esencijalno ulje ima širok spektar djelovanja na organe, za razliku od lijekova koji imaju jednu određenu svrhu.

esencijalna ulja moraju imati lot broj i druge važne podatke koje aromaterapeut treba znati zbog poboljšanja zdravstvenog stanja svojih klijenata te zbog farmakološkog učinka navedenih ulja.

Biljna ulja u koja se moraju pravilno dozirati esencijalna ulja su hladno prešana, nerafinirana ulja koja hrane kožu, sprječavaju starenje kože, nastajanje bora i drugo.

Prema organskim sustavima radimo aromatretmane odnosno aromamasaže uz razgovor, konzultaciju sa klijentom i kartu klijenta.

Ukoliko klijent odluči da se terapiski posveti određenim tegobama kao što su mišićnokoštani sustav (bolovi u mišićima i zgrčenost mišića), tegobe u zglobovima (artroze ili Giht ) a također i reumatski artritis uz dugu terapiju aromamasažom se može u većoj mjeri olakšati i ublažiti ova delikatna upala zglobova.

Aromatretmani odnosno aromamasaže su veoma korisne za krvožilni sustav (upale vena, proširene vene, protok limfe, cirkulaciju i drugo).

Kome preporučujemo aromamasažu?

Aromamasaže su preporučljive svima koji pate od kroničnog umora, stresa i drugih napetosti s naglaskom da se određeni aromatretmani provode kao suportivna metoda a to su depresija, teža oboljenja organa dišnog sustava, probavnog trakta i sl.

U našem salonu klijentima se preporučuje konzultacija s aromaterapeutom prije početka tretmana ili terapije kako bi se utvrdile ključne zdravstvene tegobe i potrebe klijenta. Aromaterapija se može izvoditi kao pojedinačan tretman u svrhu relaksacije ali također i kao ciljana terapija od nekoliko tretmana u svrhu tretiranja određenih zdravstvenih tegoba. Zbog toga je razgovor terapeuta i klijenta više nego važan jer se iz razgovora utvrđuje koja će se kombinacija i mješavina esencijalnih ulja koristiti za individualne tegobe klijenta. Naše tretmane baziramo na opuštajućim masažama esencijalnim i biljnim uljima ili terapijskim masažama ukoliko klijent i terapeut zajedno odluče da je to potrebno.

Bez obzira imate li neke tegobe ili ne, sama masaža ima iscjeljujući učinak i preporučuje se ljudima svih uzrasta preventivno, antistresno ili terapijski.

Cijene

USLUGAPOJEDINAČNA CIJENAPAKET 4
Aromaterapija do 60 min28,00 € (210,966 kn) 100 € (753,450 kn)